Vse dobro vsem

Vzela sem si pravico do svobode govora.

ZATO JE 8.DAN BOG USTVARU ROCK

 

 

Dragi moji vsi, ki ste prišli na mojo pot in so se naša življenja prepletla.  V dobrem! In vsem tistim, ki šele prihajate, podarjam v znak hvaležnosti in spoštovanja nastajajoči blog in istoimensko spletno stran VSEDOBROVSEM.COM. Ker iz srca tako čutim, PRAV ZARES ŽELIM VSE DOBRO VSEM! PREDVSEM VAM, DRAGE PRIJATELJICE IN DRAGI PRIJATELJI, KOLEGICE PESNICE IN KOLEGI PESNIKI. KNJIŽEVNIKOM. HUMANISTOM. INTELEKTUALCEM. GLASBENIKOM. ARHITEKTOM. CERKVAM. VERAM. LOČINAM. SEKTAM. NEMOČNIM. SOCIALNO OGROŽENIM. OTROKOM S POSEBNIMI POTREBAMI. ŽRTVAM NASILJA. ŽRTVAM VOJN. ŽRTVAM DROG. ŽRTVAM IGRIC. ŽRTVAM DRUŽABNIH OMREŽIJ. NEVLADNIM ORGANIZACIJAM, KI JIM POMAGAJO. NJIHOVIM DRUŽINAM. NJIHOVIM POTOMCEM. MOJIM POTOMCEM. NAŠIM ZANAMCEM. VAŠIM POTOMCEM IN VAŠIM ZANAMCEM. MOJEMU MESTU, MOJI DEŽELI. NAŠEMU SISTEMU. NAŠIM PODSISTEMOM. NAŠIM POLITIKOM. NAŠIM ŽUPANOM. NAŠIM POLICISTOM. NAŠIM VOJAKOM. NAŠEMU PRAVOSODJU. NAŠEMU ZDRAVSTVU. NAŠI KULTURI. SLOVENSKEMU TURIZMU…  SLOVENSKEMU NARODU! NAŠIM SOSEDOM. NJIHOVIM SOSEDOM. NARODOM IN NARODNOSTIM. CELEMU SVETU. PLANETU ZEMLJA. VSEM PLANETOM. VSEM ZVEZDAM IN OZVEZDJU. CELOTNEMU VESOLJU. CELOTNEMU UNIVERZUMU. In mojim drobnim spominčicam na vrtu. IN ZMERAJ PAULINI!

Ne morem pisati o plavih meglah, ko vidim to človeško siromaštvo

 

Prav gotovo me je vsak od vas videl v kakšni trgovini, ko sem vas  ogovorila in prosila za denar. Denar sem zbirala že na tolikih mestih, da bi lahko napisala Beraški vodnik po Sloveniji.

https://www.pressreader.com/slovenia/vecer/20150917/281767038013018/

 

Prvega brezdomca sem videla na maturantskem izletu v Parizu. Tisto noč nisem mogla spati in bolelo me je v prsih. Kmalu sem opazila brezdomce tudi doma. Spomnim se, da je ena ženska pred leti zmrznila v kesonu. Družbena neenakost me je vedno prizadela. Tako, sem najprej začela pisati angažirano poezijo, ki pa ni nikogar nahranila, tudi mene žal ne. 

 

Nataša Švikart (Venerine samoizpovedi)

NOETOVA BARKA

worldcat.org/identities/viaf-306301746

 

Dobrodošli v smetišču 20. stoletja! 
Nam gre prav lepo. 
Jedi serviramo s priborom 
in še loščimo servise, 
čeravno pljuvamo v lastno skledo 
v hrbte nože si tiščimo. 
Radi trgamo drobovje pikapolonic.

Vsako leto malo več črvov je 
otroke lačne in tiste, ki smo jih sami umorili. 
Ribice pa papajo zgrešene zarodke. 
Nič nas ne stane nov kons intimizmu, 
idila za slepe, drevesce božičnega večera, 
zato ker je v modi. 
Ubogi zogleneli domovi in kamini osameli.

Spakujmo se, saj nismo primitivni! 
Mi tehnološka zloženka. 
Navzdol in navzdol po stopnicah, 
vedno niže, v kleti. Temno je in vlažno. 
Pokazali nam bodo še temelje, 
mi pa še zmeraj iščemo pot v raj, na ladjah, 
ki tonejo nekje v škrbastem vesolju brez budilk.

 

 

Sama sem skozi leta ugotovila, da so vsi naši sistemi šibki: zdravstveni, šolski, socialni, pravosodni, velikokrat doživeto tudi na lastnih izkušnjah. “Ne trudim se spreminjati sistema, sem rekla še pred petimi leti, ker zato nimam dovolj energije. Bolj pomembna je akcija tukaj in sedaj.”  Vedno pa se tudi spomnim Hanžkovih besed: «Prihodnost človeštva je v solidarnosti« Kar je zelo preroška misel. Ne gre le za delitev denarja, pač pa tudi za naravne dobrine, najbolj vodo, zrak, zelene površine.

Ugotavljam, da sem v prvi in drugi pesniški zbirki sama sebi pisala prerokbe. In morala sem prehoditi tisoče in tisoče kilometrov in biti krhka in mala 47 let, da sem končno dobila potrditev, da lahko popolnoma zaupam svoji intuiciji. Da sem svoje pesmi vedno pisala v stanju vznesenosti, po nareku, nekdo jih je narekoval v mojo glavo skozi moj čelni reženj oziroma v tretje oko (z njim se odzivamo na energijsko dušne odprte ljudi). Jaz pa sem bila samo orodje – pisarka tega nareka in včasih naslednji dan nisem znala prebrati svoje pisave, kaj šele, da bi vedela pomen svojih metafor. Tudi zadnje mesece sem pisala po nareku. Ustanovila sem dve novi fundaciji: PROJEKT ČLOVEK (knjižna fundacija) in MAMA MAUS, ki je v petih letih donirala  s pomočjo dobrih ljudi več kot 240 000,00 eur. Vendar, se po etičnem načelu humanitarnosti pač ne slikam  VELIKIMI ČEKI. Kar daš, daš od srca, je staro muslimansko izročilo, BOG bo to videl, vse ostalo je nepomembno. Tako, v tem trenutku delam štiri zelo pomembne projekte za naš Maribor hkrati, vas dragi moji pa prosim, da mi pomagate, kolikor je v vaši moči, da vsi projekti uspejo, ker so za dobrobit Maribora in namenjeni za JUTRI in za PRIHODNOST NAŠIM POTOMCEM!

Svojo osebno stisko, sem po Rugljevi metodi reševala z delom in organizacijo ter organiziranostjo. Po drugi strani sem bila psihično tako na tleh, da so solze tekle v potokih, da so me morali voziti, ker sama več nisem imela koncentracije, ker nisem mogla ne jesti, ne spati. V upanju na mir in ljubezen v mojem domu sem molila in se obračala k bogu. Začutila sem božji klic in se udeležila prve jutranje maše Aleluje, v Jožefovi cerkvi, prve jutranje maše. Podpisala sem pakt z bogom in se ponovno prebudila v našem kraljestvu. Očiščena z vero in upanjem za mir. Izkustvo stika z bogom se ne da opisati z besedami. Niti ni potrebno. Kdor ga začuti, ga začuti. Po maši sem s kadilom iz Tibeta blagoslovila našo hišo v upanju za ljubezen in mir. Maša me je prenovila, da sem bedela 30 ur in ustvarjala spletno stran, hkrati pa imela polno hišo obiskov družine, saj smo slavili Veliko noč. V noči iz velikonočne nedelje na velikonočni ponedeljek, se je zgodil čudež, in psihopata, ki mi je uničil, prav vse kar imam, so končno aretirali, ker je nekoga napadel z nožem, čeprav sem več kot leto opozarjala, da je nevaren sebi in družbi. In spraševala, kdo bo nosil odgovornost, če se kaj hudega zgodi.

 

 

ALELUJA!

In presenetil me je Rok Vičnik, Bravo NOA!

sigledal.org/geslo/Rokgre

 

 

Doživljala sem katarzo in nenadoma mi je bilo povsem jasno, kaj je moja naloga

Torej iz akcije v REAKCIJO!

Postala sem borka PROTI SISTEMU. Ker me je sistem, s svojimi nelogičnimi zakoni že mnogokrat ponižal na vseh področjih: zdravstvenem, socialnem, pravosodnem. Tokrat me je ponižal do TEMELJEV, bila sem v smrtni nevarnosti, pa sem naletela na gluha ušesa sistema. In ker mene sistem ne jebe, jaz ne bom več jebala sistema. Postala sem borka za človeške pravice! Ker sem v vseh teh letih spoznala toliko krivic, skozi zgodbe družin, ki jim pomagam, da me je sram po svetu povedati, da zbiram denar za škatlo zdravil, ki stane 570,00 eur, da je za otroka in da ni na zeleni recept. Da zbiram za operacijo srca za otroka, ki je v življenjski nevarnosti, pa sistem noče dati 38.000,00 eur. Da sistem hoče povedati, da človeško življenje ni vredno tega denarja. SRAMOTA! Da sistem hoče mojemu Galu povedati, da ne potrebuje Rok! Da mu je odvzel osnovno človeško pravico do zdravljenja. Višek! Da me je sram povedati v tujini, da sem žrtev nasilja, pa je nekdo, ki do temeljev porušil moj dom, mi ukradel antibiotike, (imam že cel mesec pljučnico), mi ukradel ključe od avtomobila in vse kar sem 20 let s krediti ustvarjala in se odrekala, še zmeraj na prostosti. In se sistemu ni zdelo vredno me zaščititi, zaradi neumno, nelogično spisanih zakonov, zaradi prepočasnega kolesja sodišč. Da sem iz istega razloga postala še žrtev manipulatorja mariborskega dvornega norčka, ki je s svojo patološko lažnivostjo in odlično sposobnostjo retorike tudi mene zmanipuliral in sem ga zaposlila preko podjemne pogodbe za PR Društva Maus, takoj po občnem zboru, ko je sodelavcem prezentiral nastajajoče spletno stran, ga naslednji dan več ni bilo blizu. V zaupanju, da bo delal od doma, sem mu dala službeni računalnik, plačala za doslej opravljeno delo, doma pa si je sposodil najboljši objektiv. Izkazalo se je, da ga že leta tožijo zaradi nadlegovanja in zalezovanja nad ženskami. A po letih in letih razprav, je dobil le pogojno kazen. V vmesnem času je zavedel kolega, ki je zaradi njegove neresnične izjave moral zdaj plačati 6.500,00 eur kazni in bog ve koliko časa hoditi na sodišče in k odvetnikom. Naše društvo je ogoljufal za cca 2500,00 eur. Pa je še zmeraj na prostosti, jaz sem mu pa z računalniško opremo dala nove priložnosti za njegovo življenjsko delo – nadlegoanje in zalezovanje žensk. BRAVO MAMA MAUS! BRAVO SISTEM! ZDAJ SVA PA V RINGU, KDO BO KOGA!!!

IN 9. DAN JE BOG USTVARIL MAMO MAUS IN VSE MOJE DRAGE PRIJATELJE, ROJENE 9.11., KI SO SAMI POSEBNI IN DOBRI LJUDJE. POZNAM PA ŠE NEKOGA, KI ŽIVI V MOJEM ROJSTNEM DNEVU, STANOVANJU 9, ULICI 11 IN JE PRAV TAKO POSEBEN IN DOBER ČLOVEK.

Trenutno pišem ta blog z njegovimi očali in vidim, kako on vidi svet.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2019 Vse dobro vsem

%d bloggers like this: