Vse dobro vsem

Vzela sem si pravico do svobode govora.

Fundacija mama MAUS

Humanitarne akcije, ki trenutno potekajo

Slovenija za Gala

Pomagajmo skupaj Maši Zorman

pomagajmo skupaj Anžetu In eneju

Pomagajmo skupaj mamama ohraniti dom


Pomagajmo skupaj Teotu do izobrazbe

Društvo MAUS že pet leto pomaga tako družinam z otroki s posebnimi potrebami kot tudi invalidom, družinam v stiski in mnogim drugim posameznikom. Samo v prvih 10 tednih letošnjega leta smo podarili 13.450,00 eur družinam, s pomočjo dobrih ljudi in prispevki zbranimi v trgovinah.

V teh letih smo pomagali pri nakupu avtomobilov prirejenih za invalide. Prav tako smo pomagali pri nakupu invalidskih vozičkov, ki jih nekateri niso dobili s celotno pokritimi stroški od države. Trije otroci so ravno zaradi pomoči dobrih ljudi, ki jih je povezalo društvo MAUS, lahko odšli na operacije v ZDA, kjer smo pokrili celotne stroške bivanja, na Hrvaško, v Srbijo … Operirali so jim nogice, odpravili spastičnost mišic, operirali nos …. Več kot 30 otrokom smo skupaj z vami omogočili nujno potrebne terapije, tako nevrološke kot fizioterapije, zaradi katerih imajo otroci omogočeno bolj kvalitetno življenje. Nenazadnje smo priskočili na pomoč tudi družinam v stiski, ki so jim grozile deložacije. Velikokrat pa smo se pridružili tudi akcijam, ki sta jih vodila RK Slovenije in Karitas ter tako povezali več ljudi. Zelo previdno se odločamo katere družine in katere akcije medijsko bolj izpostavljamo kot druge, odvisno tudi od namena zbiranja, revne otroke ni potrebno dodatno stigmatizirati.

S tem, ko smo priskočili na pomoč, smo prevzeli družbeno odgovornost za tiste, ki jim pomagamo v širšem smislu. Nismo dopustili, da bi bili prepuščeni sami sebi. Vemo, da se marsikdo ne znajde, kot bi se lahko. Če pa ob tem naleti še na gluha birokratska ušesa tistih, ki bi morali ljudem pomagati iz državne malhe, pa tega ne naredi, je družinam v stiski, invalidom, otrokom je toliko težje. Marsikdo ne ve, kam se še obrniti po pomoč, kaj se lahko stori, ko jim zavarovalnica zapre vrata. In takrat je naša vloga še toliko bolj pomembna. In pomoč sodržavljanov, ki se sočutno odzovejo na poziv po pomoči, izrednega pomena. Mar nam je do soljudi, mar nam je do tistih, ki se v kolesju birokracije ne znajdejo. Ko jih že tako in tako težijo njihove bolezni, finančna stiska, obup, je lepo, da vedo, da jim bo nekdo pomagal. In ko zdravniki ne naredijo vsega, kar bi lahko, ali pa celo s svojimi odločitvami onemogočajo prepotrebno pomoč v tujini, ko zavarovalnica s svojimi odločitvami ne pomaga ljudem do zdravja ali vsaj do bolj kakovostnega življenja, mnogi ljudje obupajo. Vse preveč je primerov, ki bi se lahko rešili pozitivno. (primer 42-letnice, ki so ji odrezali obe nogi, do invalidskega vozička pa o mnenju zavarovalnice ni upravičena) Starši so morali plačevati 570,00 eur mesečno za zdravila proti epileptičnim napadom, samo en članek je bil dovolj, da je zavarovalnica spremenila mnenje in od tedaj imajo zeleni recept. Prav zato društvo MAUS svojim »varovancem«, družinam, ki jim pomagamo, otrokom, ki jim omogočimo terapije in operacije, invalidom, nudimo več kot zgolj finančna sredstva, ki jih zberemo od dobrih in sočutnih ljudi.

© 2019 Vse dobro vsem

%d bloggers like this: